25-metersbassängen stängd i väntan på reparation

25-metersbassängen på Väggabadet läcker, och kommer att vara stängd i väntan på reparation. Övriga bassänger fungerar som vanligt, och aktiviteter som skulle ha skett i 25-metersbassängen flyttas utomhus under reparationen.

När 25-metersbassängen inne på Väggabadet fylldes med vatten inför inomhussäsongen upptäckte personalen att tätskiktet läcker efter de betongprover som tagits.

Nu fortsätter man att fylla på bassängen för kontroll. Sedan ska den tömmas igen för reparation.

– Eftersom både betong och tätskikt ska härda efter lagningen kan det ta upp till en månad innan vi kan öppna 25-metersbassängen inomhus, säger Johan Eriksson som är chef för fastighetsförvaltningen på Karlshamns kommun.

Övriga bassänger är öppna

Det är bara 25-metersbassängen och rutschkanan som påverkas av läckaget. Bubbelpoolen, lugn och ro, undervisningsbassängen och bebisplasket öppnar enligt plan måndagen den 4 september. Till dess planerar Väggabadet också att kunna öppna 50-metersbassängen utomhus igen för skolsimning, simskola, simträning och motionssim.

– Vi pumpade över vattnet från utomhusbassängen till 25-metersbassängen inomhus för att dra nytta av det rena, uppvärmda vattnet. Så nu ska vi fylla utomhusbassängen med havsvatten, och vi hoppas hinna rengöra och värma upp det till på måndag, säger Andreas Henningor.