Invigning av Väggabadets nya utomhusbassäng

I samband med skolavslutningen blir det invigning av Väggabadets nya utomhusbassäng den 15-16 juni! På plats kommer det även finnas äventyrsbana, hoppborg, hinderbana med mera.

Nu står Väggabadets nya utomhusbassäng klar och är redo för invigning. Väggabadet är mer än 50 år gammalt och i slutet av sommaren 2019 konstaterades att 50-metersbassängen läckte mycket. Fastighetsverksamheten kom fram till att det skulle krävas flera miljoner kronor i investeringar för att laga bassängen, samtidigt som det inte skulle kunna gå att garantera någon längre livslängd på bassängen. Det beslutades att inte renovera den läckande bassängen utan istället bygga en ny modernare och större bassäng.

Just nu ser vi över möjligheterna för fler ombyggnationer vid utomhusbadet. I samband med projektering inför fortsatt ombyggnation har besiktning av betongkonstruktion utförts och där konstaterade man skador i 5-meters hopptornet. På grund av det kommer hopptornet inom kort att rivas, men det finns planer på att bygga ett nytt i samband med renovering av hoppbassängen. 1-meters och 3-meters trampolinerna är fortfarande kvar.

Fri entré för dig som är 15 år eller yngre

I samband med att sommarlovet börjar blir det invigning av den nya utomhusbassängen den 15-16 juni. Då bjuder Karlshamns kommun på gratis entré för personer till och med 15 år! Förutom att du kan bada i den nya bassängen kommer det även finnas äventyrbana, hoppborg och liknande aktiviteter mellan klockan 10:00-16:00.

Väggabadets utomhusbassänger har öppet mellan klockan 09:00-19:00 och den officiella invigningen sker klockan 13:00 den 15 juni av Per-Ola Mattsson (S).

Varmt välkommen!

OBS! Tänk på att du måste har en simkunnig vuxen med dig till badet om du är yngre än 12 år.