Lilla bassängen stängs tillfälligt

Vi stänger den lilla utebassängen på Väggabadet i väntan på provsvar som ska visa om det är förhöjda halter av en bakterie som kan orsaka så kallade badhusfötter.

Vi har fått in ett fåtal rapporter om barn som har fått rodnader och svullnader under fötterna efter att ha badat i den lilla utomhuspoolen. Vi undersöker bassängen tillsammans med Miljöförbundet Blekinge Väst.

Den lilla bassängen är stängd tillsvidare för provtagning och en grundlig rengöring av alla ytor.

Badhusfötter kan ge barn rodnande och svullna fotsulor inom några dygn efter att de har badat. Symtomen brukar gå över efter ett par dagar och behöver sällan läkarvård, men kontakta 1177 eller din vårdcentral för rådgivning om du får symtom. Infektionen orsakas av en bakterie som kan finnas i varmvattenanläggningar som simbassänger och bubbelpooler.

– Vi tar regelbundet vattenprover på vattnet. Om det här skulle visa sig vara den här bakterien som orsakar badhusfötter så sitter den oftast på botten, på leksaker eller liknande ställen, säger Kate Jönsson som är chef på Väggabadet.

Har du symtom?

Hör av dig till oss via e-post badet@karlshamn.se om du eller dina barn har badat på Väggabadet den senaste tiden och visar symtom som rodnader och svullnader under fötterna.

Du kan också ringa Miljöförbundet Blekinge Väst om du har frågor om undersökningen av bassängen: 0456-81 60 00.