Babysim – detta gäller

Du är välkommen att börja simma hos oss när ditt barn är 3 månader (från beräknat födelsedatum), barnet har uppnått en vikt på minst 4 kg och naveln är läkt.

Barnet ska ha på sig babybadbyxa med reglerbar resår om midja och ben när de badar eller badblöja. Vi säljer babybadbyxor i kassan på Väggabadet för 150 kronor.

Både vuxen och barn måste duscha hela kroppen och även håret med tvål och schampo utan badkläder innan man går ner i badvattnet. Detta för att miljön som du och ditt barn ska vistas i ska vara så bra som möjlig.

Att dyka med sitt barn är frivilligt. Att dyka kommer dock troligtvis kännas som en naturlig del av babysimmet. Vi dyker inte förrän både vuxna och barn är redo och detta sker stegvis genom att först hälla vatten över barnets huvud. På detta vis lär vi barnen att hålla andan viljemässigt. Vi använder oss alltså inte av någon dykreflex.

Det ingår inget bad innan eller efter lektionen utan vill man bada innan eller efter ska man lösa en vanlig entréavgift. (På måndagar är anläggningen stängd för bad och endast öppen för babysim innan kl: 14.00 och man får då inte bada innan eller efter.)

En förälder eller annan vuxen är med barnet i vattnet under lektionen. Tyvärr har vi inte plats till att fler är med i vattnet samtidigt men man är välkommen att sitta och titta från land. Då måste ljudnivån hållas nere för att inte störa bebisarna i vattnet.

Har ni vagn med er när ni kommer går det bra att sätta den i entrén. Personalen visar var. Babyskydd går bra att ta med sig in i omklädningsrummet.

I omklädningsrummet har vi underlägg till hjälp vid ombyte av bebisarna. Även i duschen finns det underlägg till hjälp men också barnstolar. Även en madrass att lägga barnet på när man själv ska duscha finns.

Ni är välkomna in till bassängen efter duschen men tänk på att hålla ljudnivån nere om det är bebisar igång i vattnet så att det inte störs.

Stressa inte till lektionen. Det kan uppfattas negativt för barnet.

Se till så att barnet är mätt och utsövt innan lektionen, i den utsträckning det är möjligt.

Det är okej att ta bilder om de resterande i gruppen tycker det är okej.